Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory nadziewane farszem rybnym

Pomidory nadziewane farszem rybnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10846

Dodano:

Odsłon: 2820

Takie połączenie składników daje zaskakujący efekt. Przekąska jest super smaczna.

Składniki

  • Składniki:
  • Pomidory 1 kg
  • Makaron nitki 20 dag
  • Masło 1 łyżka
  • Jajka 2 szt.
  • Makrela wędzona 1 szt.
  • Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • Bułka tarta dobrego gatunku ½ szklanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ser gouda 10 dag
  • Tłuszcz do formy
  • Groszek konserwowy
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z masłem, jajkami i oczyszczoną z ości makrelą. Dodać posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą, przyprawić do smaku i starannie wymieszać. Pomidory opłukać, ściąć czapki, wydrążyć miąższ i napełnić przygotowanym farszem, na wierzch ułożyć po kilka ziaren zielonego groszku. Naczynie żaroodporne dobrze posmarować tłuszczem, następnie rozłożyć na dnie naczynia miąższ, ułożyć przygotowane pomidory, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiec przez około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń