Do góry

Desery Przepis na:

Pomidory nadziewane mięsem

Pomidory nadziewane mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Pomidory nadziewane mięsem"

Składniki

  • 6 dużych
  • mięsistych pomidorów
  • 60 dag mięsa mielonego (wieprzowego lub mieszanego z drobiowym)
  • gotowa mieszanka przypraw do mięsa mielonego
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 kalafiora
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory umyć, osuszyć. Ostrym nożem ściąć wierzchy. Łyżeczką bardzo delikatnie wydrążyć miąższ.

  2. Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować, najlepiej na parze. Cebulę obrać, posiekać. Mielone mięso wymieszać z cebulą, przyprawą, doprawić solą oraz pieprzem. Wnętrza pomidorów wypełnić masą mięsną i przykryć odciętymi wierzchami.

  3. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą, układać w nim faszerowane pomidory. Piec w temp. 220°C. Gotową potrawę udekorować na półmisku różyczkami kalafiora i ziołami.

  4. Najlepiej smakuje na gorąco z kleksem pikantnego ketchupu. Przed podaniem można z pomidorów delikatnie zdjąć skórkę.

  5. ok. 55 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń