Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory ogórki i papryka faszerowane

Pomidory ogórki i papryka faszerowane

Autor: Meg_KR

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 71

Dodano: 17.02.2012

Odsłon: 7190

Łatwe w przygotowaniu i smaczne

Składniki

  • Podane w przygotowaniu :)
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 10 pl. sera żółtego, 10 pl. szynki, natka pietruszki, kukurydza z puszki, 2 jaka na twardo, 1,5 łyżka majonezu, sól pieprz do smaku Przygotowanie: szynkę, ser, jajka pokroić w kosteczkę, natkę drobno posiekać. Wszystkie składniki wsypać do naczynia wymieszać doprawić do smaku. Gotową sałatką faszerować wydrążone pomidory i ogórki.

  2. Pół kostki sera białego (może być serek wiejski z pojemniczka), 1 p rzodkiewka, 1 p koperek 1 p szczypiorek, śmietana 12% lub jogurt, sól, pieprz ziołowy do smaku. Przygotowanie: ser płożyć do miseczki, rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szczypiorek i koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć razem dla uzyskania odpowiedniej konsystencji(żeby nie był za suchy) dodać śmietanę lub jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatką faszerować wydrążone pomidory i ogórki.

  3. 250 g Serek granulowany, 2 jajka na twardo, 1 p szczypiorku, 1 ogórek, 1 pomidor papryka 1 szt. Sól pieprz do smaku. Przygotowanie: Paprykę umyć przekroić wzdłuż. Pozostałe składniki drobno posiekać, wymieszać z serkiem wiejskim doprawić solą pieprzem. Gotową sałatkę nałożyć w połówki papryki. Taką sałatką można również nafaszerować pomidora(wykluczyła bym wtedy pomidora z sałatki).

  4. Sugestia: Jak ktoś lubi to do tych sałatek można dodać ziarna słonecznika, pestki z dyni, rzeżuchę czy kiełki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 19 czerwca 2012 same pyszności , cieszy oko i podniebienie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń