Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory po włosku"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Ugotuj ryż. Pomidory umyj, zetnij wierzchy i wydrąż (nie wyrzucaj miąższu).
Posiekaną natkę pietruszki i cebulę podsmaż na oleju. Dodaj ryż, mięso, jajo, połowę miąższu z pomidorów, sól i pieprz. Napełnij pomidory.
Do żaroodpornego naczynia wlej bulion, dodaj resztę miąższu, sól, pieprz i wymieszaj. Poukładaj obok siebie nadziewane pomidory, przykryj czapeczkami ze ściętych wierzchów i zapiekaj w temp. 200oC przez 30 minut. Po wyjęciu sos, w którym stoją pomidory, dopraw śmietaną.
290 kcalŹródło: Takie jest życie