Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory w zalewie"
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 824
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 824
Składniki
Gorczycę, pieprz, oraz czosnek wyłóż na sito i przelej wodą. Włóż do garnka.
Wlej ocet, wodę i miód, posól. Doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut. Następnie przecedzić przez sito.
Wyjmij czosnek (umieścisz go później w słoiku z pomidorami).
Pomidory umyj i ponakłuwaj wykałaczką, włóż do wyparzonych słoików.
Poprzekładaj umytymi listkami bazylii i papryczkami chili. Zalej ciepłą marynatą około 2 cm powyżej warzyw (muszą być całkowicie zakryte roztworem).
Słoje szczelnie zamknij i odwróć do góry dnem do wystygnięcia. Pomidorki będą gotowe do spożycia za ok. 2 miesiące.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV