Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory z ciecierzycą po indyjsku"
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Składniki
Ciecierzycę gotuj przez godzinę, pod koniec posól.
Cebulę i paprykę pokrój drobno. Podsmaż cebulę, dodaj przyprawy i posiekany czosnek. Po 3 min dołącz paprykę i duś do miękkości. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, po 10 min przecier pomidorowy, ciecierzycę, sól i pieprz. Duś jeszcze chwilę.
270 kcalŹródło: Takie jest życie