Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzinny rarytas, rewelacyjny pomysł na imprezę!!!!
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 91
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 173
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 445
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 265
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 91
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 173
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 445
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 265
Składniki
Pomidory (można je wcześniej obrać ze skórki) i mozzarelle kroimy w plastry takiej samej grubości. Tak przygotowane składniki układamy na półmisku na przemian ( tak jak na zdjęciu).
Obieramy 5 ząbków czosnku. Ze względu na to, że moja rodzina uwielbia czosnek dodaję nawet 8 ząbków. Do shakera, albo po prostu do słoika wlewamy olej, dodajemy ocet jabłkowy, wsypujemy bazylię suszoną i vegetę oraz wciskamy czosnek. Całość mieszamy, aż do uzyskania mlecznego koloru.
Taki sosik wylewamy na wcześniej przygotowane pomidory z mozzarellą. Całość dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.