Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory z mozzarellą

Pomidory z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 263

Dodano:

Odsłon: 14845

Smaczna przekąska dla gości lub pożywne śniadanko dla rodzinki.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pomidorki i kuleczki mozzarelli kroimy na połówki. Przekładamy do naczynia.

  2. Sosik: do szklanki dodajemy kolejno - woda przegotowana, oliwa z oliwek, wyciśnięty sok z cytryny, Vegeta, czosnek wyciśnięty przez praskę - mieszamy.

  3. Sosikiem zalewamy pomidorki z mozzarellą. Ozdabiamy listkami świeżej bazylii. Jeżeli nie mamy świeżej bazylii, możemy dodac suszonej do sosiku.

  4. Wkładamy do lodówki na 2 godzinki żeby wszystko przesiąkło pysznym smakiem sosu. Niecierpliwi mogą jeśc od razu. Gdy nie mamy małych pomidorków i malej mozzarelli można użyc dużych - wtedy przypada jeden pomidor na jedną kulkę mozzarelli. Pomidory i mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na przemian.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Minimus 25 grudnia 2012 Skrytym vegetożercom mówimy stanowcze nie! Wystarczy sól i pieprz:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń