Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory z patelni

Pomidory z patelni

Autor: gola2

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 450

Dodano: 11.02.2011

Odsłon: 10425

Pomidory zimą nie są dobre,ale można z nich przyrządzić smaczne danie.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory pokroić na grube plastry.

  2. Wymieszać oliwę z sosem sojowym , przeciśniętym przez praskę czosnkiem , solą i pieprzem.

  3. Tą zaprawą polać plastry pomidorów i marynować je 15 minut. Przewrócić na drugą stronę i znów marynować 15 minut.

  4. Rozgrzać na patelni masło, oprószyć pomidory mąką i smażyć na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony.

  5. Usmażone posypać natką pietruszki . Podawać gorące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń