Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory z zielonym farszem"
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 72
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 633
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 72
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 633
Składniki
Pomidory umyj, zetnij wierzchy, a środki wydrąż łyżeczką. Odzyskany miąższ zmiksuj z łyżeczką oliwy oraz szczyptą soli, pieprzu i cukru.
Mięso mielone przesmaż na rozgrzanej patelni. Odłóż na później.
Szpinak przebierz, opłucz i drobno posiekaj. Przelej wrzątkiem, odsącz.
Na oliwie zeszklij najpierw poszatkowaną cebulę, następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a na koniec dorzuć zblanszowany szpinak i ugotowany ryż. Całość wymieszaj ze startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Na dnie wydrążonych pomidorów umieść mięso mielone. Nałóż na nie pokrojony w drobną kostkę ser feta oraz szpinakowy farsz. Wierzch polej sosem pomidorowym i przykryj czapeczkami.
Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. 15 minut.Źródło: Kurier TV