Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomorskie pasty śledziowe

Pomorskie pasty śledziowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 316

Dodano:

Odsłon: 2210

Pasty kanapkowe to super alternatywa dla standardowej wędliny czy sera. Jeśli lubicie śledzie to ten przepis jest zdecydowanie dla Was!

Składniki

  • 4 filety śledziowe
  • jajko ugotowane na twardo
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżki ketchupu
  • szczypta pieprzu cayenne
  • 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 średnia cebulka drobno posiekana
  • łyżka ostrej musztardy
  • szczypta pieprzu
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pasta czerwona: Filety oraz jajko przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy miękkie masło i dokładnie ucieramy. Do powstałej masy dodajemy ketchup, paprykę, pieprz oraz cukier, a następnie mieszamy.

  2. Pasta zielona: Filety oraz jajko przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy miękkie masło i dokładnie ucieramy. Do powstałej masy dodajemy natkę pietruszki i mieszamy.

  3. Pasta pikantna: Filety oraz jajko przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy miękkie masło i dokładnie ucieramy. Do powstałej masy dodajemy cebulkę, pieprz, cukier oraz musztardę, a następnie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 12 lutego Robię podobne, ale z makreli. Czas wypróbować ze śledzika. Wyglądają tak smakowicie, że dziś kupuję składniki i robię, bo rybki zawsze i pod każdą postacią. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 lutego Rybkę biorę zawsze, a czy to pasta, czy też smażona lub pieczona nie ma znaczenia :D
Pychotka na małą zagrychę przy L4 ;)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń