Do góry

Napoje Przepis na:

Poncz z truskawkami i mango

Napoje

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 548 Ocena: 11381

Dodano: 05.06.2016

Odsłon: 3955

Sezon truskawkowy

Składniki

  • pęczek estragonu
  • 3 limonki
  • 5 łyżek brązowego cukru
  • butelka słodkiego białego wina
  • 500 g truskawek
  • mango
  • kostki lodu
  • owoce longan
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Gałązki estragonu opłukałem, osuszyłem. Kilka odłożyłem do dekoracji.
    Z jednej limonki wycisnąłem sok, pozostałe pokroiłem na plasterki.
    Sok z limonki, cukier, gałązki estragonu, pół szklanki wina zagotowałem, od zawrzenia gotowałem 5 minut.
    Wystudziłem, po czym przecedziłem przez sitko.
    Truskawki odszypułkowałem, opłukałem, pokroiłem na plastry. Mango pokroiłem w kostkę.
    Owoce longan obrałem, wypestkowałem. Owoce wrzuciłem do przezroczystej miski, zalałem syropem, odstawiłem na godzinę. Po tym czasie zalałem resztą wina, dodałem kostki lodu i estragon.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń