Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-12-2011
Dobre i tuczace i niezdrowe :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 27
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 375
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 101
Polecam.
Odsłon: 426
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 27
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 375
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 101
Polecam.
Odsłon: 426
Składniki
Do zagotowanej wody wrzucamy por pokrojony w okolo 5 cm kawalki. Blanszujemy okolo 3 minuty, wyciagamy i wrzucamy do zimnej wody. To samo robimy z brukselka
Schlodzona brukselke mieszamy razem z porem dodajemy czosnek sol pieprz i wykladamy do naczynia do zapiekania
Przygotowujemy beszamel. Na malym ogniu roztapiamy maslo, gdy roztopione dodajemy make, gdy skladniki polacza sie na gladka jednolita mase, dolewamy mleko , sol pieprz i galke muszkatolowa i caly czas mieszamy do zagotowania. Mieszamy mieszamy mieszamy, beszamel lubi sie przypalic
Polewamy beszamelem warzywa, ser na wierzch i do piekarnika na okolo 40 minut 180 stopni