Do góry

Dania główne Przepis na:

Por zapiekany

Por zapiekany

Autor: magdaniel

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1542

Dodano: 04.05.2010

Odsłon: 52947

Dla lubiacych aromatyczne warzywo jakim jest por ! Mozna do przygotowania wykorzystac np ziemniaki z dnia wczesniej ktore nam zostaly

Składniki

  • ziemniaki a dokladniej pire, 0.5 kg
  • por, 1 lub 2
  • bekon, 4 plastry
  • ser plastrowany, 4 plastry
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z ziemniakow przygotowac pire tak jak kazdy robi , z maslem, mlekiem czy kto jak chce, do nich dolozyc odrobine drobno pokrojonego i podsmazonego pora, wymieszac, reszte pora pokroic na kawalki obgotowac okolo 10 min, pire doprawione do smaku i wymieszane z posiekanym porem przelozyc do naczynia zaroodpornego, a na naich poukladac kawalki pora owiniete serem i bekonem, wstawic do piekarnika i zapiekac okolo 15 - 20 min az lekko sie zrumienia, a ser sie rozpusci, podawac jako samodzielne danie , albo jako dodatek do mies, zycze smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń