Do góry

Śniadania Przepis na:

Poranne placuszki z płatków owsianych w wydaniu na słono

Poranne placuszki z płatków owsianych w wydaniu na słono

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 776

Małe cacuszka idealnie nadające się na śniadanko bądź lunch. Możesz je wykonać szybko i to z nutką kreatywności.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na początek do głębokiego naczynia wbijamy jajka i mieszamy na jednolitą masę. Na tym etapie warto dodać sól i pieprz.

  2. Do Jaj dodajemy płatki owsiane, najlepiej dodawać je małymi porcjami i mieszając tak aby "ciasto" nie było zbyt gęste, musimy być wstanie nabrać pojedynczą porcje łyżką, tak aby się nie rozłaziło.
    Gotowe ciasto zostawiamy na boku.

  3. Teraz na patelni z rozgrzanym tłuszczem rumienimy wcześniej pokrojonego pora i szynkę (polecam smażyć na oliwie z domieszką margaryny, może strzelać) warto dodać jakąś wyrazistą przyprawę, idealnie nadaje się pikantna mieszanka do grillowania. Kiedy por nabierze koloru, zawartość patelni dodajemy do ciasta i mieszamy.
    Patelnia z tłuszczem jeszcze nam się przyda więc jej nie myjemy.

  4. Mieszanina jest gotowa do smażenie. Łyżką stołową nakładamy na patelnie placuszki i lekko uklepujemy.
    Obustronnie usmażone placuszki ściągamy na talerz i dekorujemy np. jak na zdjęciu ketchupem, majonezem i suszonym koperkiem.

    Z podanych wartości otrzymamy około 10-12 placków.

    SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń