Do góry

Dania główne Przepis na:

Porcja warzyw

Porcja warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 189

Dodano:

Odsłon: 43748

proste, ale niezwykle aromatyczne...

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i marchew obrac, pokroic w talarki. Lekko podgotowac, tak, aby warzywa nie byly zbyt miekkie. Ja robie to w parowarze przez ok. 12 min.

  2. Cukinie umyc i pokroic w poltalarki o grubosci ok. 5 mm. Papryke rowniez umyc i pokroic w paski. Cebule niezbyt drobno posiekac. Pomidory i ser feta pokroic w niezbyt drobna kostke.

  3. Do oliwy dodac ziola i przecisniety przez praske czosnek, dokladnie wymieszac.

  4. Ziemniaki, marchew, cukinie, papryke oraz cebule wsypac do naczynia dodac sol do smaku (uwaga ! ser feta tez jest slony!!!) nastepnie dodac polowe przygotowanej oliwy z ziolami i czosnkiem i dokladnie wymieszac.

  5. nastepnie dodac ser feta i delikatnie wymieszac, calosc posypac pokrojonymi w kostke pomidorami i polac druga polowa oliwy.

  6. Piec ok. 30 min. w temp. 180 st. C (piekarnik bez termoobiegu).Podawac jako danie glowne lub jako przystawka do grilowanego miesa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

avokado 17 lutego 2011 Przepis super. Przy mojej obecnej diecie 1000 kcal do wykorzystania każdego dni.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

disgust 17 lutego 2011 oj tak, to jest to czego nam trzeba po dłuuugiej zimie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

chimerax 15 lutego 2011 Pychotka! W sam raz na moją dietę wiosenną :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń