Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pory zapiekane w szynce"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36028
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 168
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 304
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 364
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36028
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 168
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 304
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 364
Składniki
Z porów usuń wierzchnie liście, odetnij końce. Każdy przekrój na pół (a jeśli jest bardzo długi – na 3 części), opłucz pod bieżącą wodą, osusz. W garnku zagotuj wodę, gdy zacznie wrzeć – posól. Włóż do niej pory, gotuj na średnim ogniu 6-8 minut. Przełóż na sito, opłucz zimną wodą, osącz i wystudź.
Żaroodporne naczynie posmaruj połową masła. Każdy por owiń plastrem szynki i ułóż w naczyniu. Posyp startym serem mozzarella oraz pozostałym masłem pokrojonym w wiórki. Całość oprósz pieprzem. Piecz około 20 minut w temperaturze. 180°C.
40 minut. Sztuka: 100 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie