Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Porzeczkowe ciasto"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 34
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11228
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 263
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 34
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11228
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 263
Składniki
Dwie galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, odstaw do wystudzenia. Dodaj owoce, wlej na dno formy keksowej wyłożonej folią. Wstaw do zamrażalnika na 1,5 godziny. Żelatynę namocz w zimnej wodzie.
W garnku zagotuj śmietanę z ziarenkami wanilii i 4 łyżkami cukru. Wystudź, dodaj żelatynę, wymieszaj, wystudź. Masę wylej na galaretkę, wstaw do zamrażalnika na 1,5 godziny. Pomarańcze umyj, przekrój na pół, wyciśnij sok. Podgrzewaj go w garnku z 5 łyżkami cukru, dodaj mąkę kukurydzianą, wymieszaj. Ciasto ostrożnie wyjmij z formy, delikatnie odwróć, pokrój na plastry, podawaj z sosem pomarańczowym.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień