Do góry

Śniadania Przepis na:

Porzeczkowe racuszki

Porzeczkowe racuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2246 Ocena: 13735

Dodano:

Odsłon: 416

Racuchy dla niejadków.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania:
    Z sody, mąki, maślanki, śmietany, jajek, oleju i cukrów oraz soli do smaku rozmieszać ciasto na racuszki (najlepiej mikserem). Odstawić na pół godziny, następnie powrzucać porzeczki i wymieszać. Smażyć na oleju placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać na gorąco posypane cukrem-pudrem, dodatkowo można polać również śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń