Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracochłonne, ale włożony trud się opłaca
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Składniki
1. kakao, woda, 1 szklankę cukru i olej zagotować i ostudzić, 2. białka oddzielić o żółtek, białka ubić z 1/2 szklanki cukru, następnie dodawać po 1 żółtku, 3. do ubitych jajek dodać zimną masę kakaową, dalej wszystko miksujemy, dodajemy przesianą z proszkiem i sodą mąkę, miksujemy, wylewamy na brytfannę, pieczemy ok 35 min w tem 175 C, 4. margarynę utrzeć z cukrem, dodawać powoli ser, wszystko wymieszać (można użyć sera z wiaderka lub zwykłego, który wcześniej należy 2x przemielić), 5. śmietanę ubić z cukrem, dodać fixy 6. ostudzone ciasto przekroić na pół, na jednej części rozsmarować słoik dżemu z czarnej porzeczki, na dżem wyłożyć masę serową, przykryć drugą częścią ciasta, znowu słoik dżemu porzeczkowego, następnie wyłożyć masę śmietanową i posypać startą czekoladą, 7. wstawić do lodówki, dobrze schłodzić smacznego