Do góry

Desery Przepis na:

Postna kapusta

Postna kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Postna kapusta"

Składniki

  • kilogram kapusty kiszonej
  • 5 dag grzybów suszonych (podgrzybki, borowiki, maślaki)
  • cebula
  • 3 liście laurowe
  • 8 ziarenek ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz czarny
  • 100 ml oleju lnianego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby zalej pól l wody i gotuj godzinę na małym ogniu pod pokrywą. Co jakiś czas sprawdzaj, czy nie przywarły.

  2. Dołóż poszatkowaną kapustę kiszoną i dolej 1,5 l wody. Dorzuć posiekaną cebulę oraz przyprawy. Po godzinie wymieszaj potrawę z olejem i podawaj.

  3. 80 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 200

  4. Joanna Tokarz z Ptaszkowa

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń