Do góry

Desery Przepis na:

Postna kapustka

Postna kapustka

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Postna kapustka"

Składniki

  • 1 kg kiszonej kapusty ? 80 g susz. prawdziwków
  • podgrzybków ? 3 cebule ?100 g masła ?kilka śliwek suszonych (lub powidła) ? sól
  • pieprz
  • majeranek
  • kminek
  • ziele
  • liść laur
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby opłucz, namocz przez noc. Pokrój kapustę, włóż do garnka, zalej wodą. Zagotuj, zmniejsz ogień. Dodaj śliwki lub powidła (2-3 łyżki). Duś 30 min bez przykrycia.

  2. Grzyby zagotuj w wodzie, w której się moczyły i z wywarem wlej do kapusty. Dodaj przyprawy.

  3. Posiekaną cebulę zeszklij na maśle, dodaj do kapusty. Dopraw i duś razem do miękkości, mieszając.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Postna kapustka

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń