Do góry

Zupy Przepis na:

Postny krupnik

Postny krupnik

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1978 Ocena: 9885

Dodano: 22.03.2018

Odsłon: 211

Zdrowa i smaczna zupa na wielki piątek.

Składniki

  • Woda 1 litr
  • Włoszczyzna 1 pęczek
  • Kasza jęczmienna ½ szklanki
  • Żółtko jaja 2 szt.
  • Śmietanka 30% ½ szklanki
  • Natka pietruszki
  • Sól do smaku
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Włoszczyznę oczyścić, pokroić i zalać wodą z dodatkiem soli. Gotować do miękkości, pod koniec gotowania, wsypać kaszę i gotować do rozklejenia się kaszy. Do przygotowanej wazy wrzucić żółtka, dodać śmietanę i ugotowaną zupę i szybko zamieszać aby nie ścięły się żółtka. Posypać natką pietruszki i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń