Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak usmażyć filety rybne, raczej nie trzeba nikomu tłumaczyć, za to warto z kolei podzielić się przepisem na potrawkę.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 679
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2160
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1467
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 181
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 606
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 679
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2160
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1467
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 181
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 606
Składniki
Warzywa obrać, wszystkie korzenne zetrzeć na tarce o grubych oczkach; pora pokroić w pół lub ćwierć talarki. Do garnka wlać najpierw połowę oleju, wrzucić warzywa i dusić do miękkości na małym ogniu, potem dodać resztę oleju. Stopniowo dodawać przecier, wymieszać. Doprawić sola i pieprzem. Potrawka powinna mieć pomarańczowy kolor, nie należy przesadzać z pomidorami, bo będzie kwaśna, a cały jej smak to wyczuwalne naturalne nuty warzyw.
Układać na usmażone filety z dorsza, mintaja, morszczuka lub innej ulubionej ryby. Przechowywać w lodówce. Gotową potrawkę można zamrażać, nie traci smaku po rozmrożeniu.