Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka drobiowa"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 404
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 404
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Piersi z kurczaka umyj, oczyść z błonek i osusz papierowym ręcznikiem.
Cebulę obierz, posiekaj i oprósz solą. Odstaw na chwilę, by zmiękła. Następnie zeszklij ją delikatnie na rozgrzanym oleju, a po chwili dorzuć pokrojone w kostkę i osolone mięso. Gdy lekko się przyrumieni, zalej całość białym winem.
Po kilku minutach dołóż śmietankę i wsyp odrobinę pieprzu. Cały czas mieszając, poczekaj, aż potrawka zgęstnieje.
Bób przepłucz, ugotuj na półtwardo i obierz z łupin. Potem usmaż go na maśle razem z przekrojonymi na pół pomidorkami cherry.
Gotowe warzywa dodaj do przygotowanej wcześniej potrawki i podgrzej. 6. W tym czasie ugotuj ryż basmatti i wyłóż go na talerze. Obok umieść potrawkę z bobem.
Danie udekoruj posiekaną natką pietruszki i serwuj np. z lampką białego wytrawnego wina.Źródło: Kurier TV