Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka gajowego w pszennej bułce"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 362
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 362
Składniki
Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, grubo posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij czosnek i cebulę. Dołóż grzyby, smaż razem około 7 minut. Oprósz mąką i curry, krótko zasmaż, mieszając.
Do grzybów dolej bulion, zagotuj, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 15 minut. Sos grzybowy (z torebki) wymieszaj z kilkoma łyżkami wody, wlej do grzybów.
Mieszając, zagotuj. Potrawkę przypraw solą, pieprzem, sosem sojowym i miodem. Gotuj jeszcze 5 minut. Potrawę podawaj w wydrążonych bułkach, ew. bochenkach chleba.Źródło: Tina