Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka indycza z imbirem"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 256
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 256
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic
Indyka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż mięso. Dodaj cebulę, zeszklij.
Dodaj czosnek, wymieszaj. Wlej sos sojowy, połącz. Wlej bulion warzywny, duś do miękkości.
Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Dodaj do prawie miękkiego mięsa, zamieszaj. Duś na małym ogniu, aż pomidory się rozpadną. Wlej śmietanę, przypraw solą, pieprzem, imbirem i paprykami.
Gotuj chwilę, aż sos się zredukuje. Posyp posiekaną bazylią i drobno pokrojoną dymką. Podaj np. z kaszą pęczak.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie