Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka meksykańska.

Potrawka meksykańska.

Autor: gola2

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 350

Dodano: 20.02.2010

Odsłon: 8060

Danie smaczne i pożywne.

Składniki

  • Filet z kurczaka lub indyka, 70 dag
  • cebule, 2
  • marchewki, 3
  • por, 1
  • kukurydza, 1 puszka
  • biała fasola, 1 puszka
  • czerwona fasola, 1 puszka
  • kilka obranych pomidorów lub pomidory z puszki
  • chili , papryka słodka , wegeta, sól i pieprz, do smaku
  • oliwa, do smazenia
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę przyprawić i podsmażyć z pomidorami cebulę , marchew i por pokroić w paski podsmażyć na pół twardo , dodać fasolę i kukurydzę , poddusić i połączyć z mięsem całość wymieszać i przyprawić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bea118 27 lutego 2010 Ja zamiast fileta dodaję podsmażone z cebulą mięso mielone. Zamiast pomidorów można użyć przecieru pomidorowego. A zupę podaję z makaronem lub ryżem jako danie na obiad.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wika11 22 lutego 2010 Fajnie wygląda i pewnie też tak smakuje, a co najważniejsze ekspresowe. Pozdrawiam.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń