Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka po hiszpańsku z papryką"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36075
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 397
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36075
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 397
Składniki
Pieczarki oczyść, pokrój na połówki. Kiełbasę potnij w kosteczkę. Cebule obierz, posiekaj. Chili oczyść, potnij na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej, podsmaż na nim pieczarki, zdejmij. Na ten sam tłuszcz wrzuć mięso, kiełbasę, cebule oraz chili. Posyp solą, pieprzem i słodką papryką. Krótko razem zasmaż. Dodaj pomidory z puszki i 2 szklanki gorącej wody. Duś pod przykryciem ok. 2 godz.
Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki pokrój w kostkę. Dodaj je do potrawki 30 minut przed końcem duszenia. Wrzuć pieczarki. Ponownie przypraw. Gotową potrawkę posyp siekanym szczypiorkiem. Podawaj polaną śmietaną.Źródło: Naj