Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z ciecierzycą i szpinakiem"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 297
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 390
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 555
Polecam.
Odsłon: 861
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 297
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 390
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 555
Polecam.
Odsłon: 861
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, czosnek posiekaj, cebulę pokrój w plasterki. Ziemniaki obierz, opłucz, potnij na spore cząstki. W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim czosnek i cebulę. Dołóż ziemniaki, krótko razem podsmaż na dużym płomieniu. Potem dodaj pomidory. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 12 minut.
W tym czasie marchewki obierz, pokrój w słupki. Ciecierzycę przełóż na sitko i poczekaj, aż ocieknie z zalewy. Do warzyw w garnku dodaj marchewkę, ciecierzycę, mleko kokosowe i pastę curry. Wymieszaj, gotuj jeszcze 5–6 minut. Natkę opłucz, oderwij listki od gałązek, potnij je w paseczki. Tuż przed końcem gotowania do potrawki wrzuć szpinak.
Całość przypraw cukrem, solą oraz pieprzem. Gotowe danie posyp natką. Chili oczyść, bardzo drobno posiekaj, wymieszaj ze śmietaną. Przypraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Sos podawaj jako dodatek do potrawki.
ok. 35 minut. 1 porcja ok. 390 kcal.Źródło: Tina