Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z fasolki i pieczarek

Potrawka z fasolki i pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 259 Ocena: 3419

Dodano:

Odsłon: 605

pyszne i lekkie danie

Składniki

  • fasolka szparagowa świeża lub mrożona ok 40 dag
  • pieczarki 30 dag
  • marchew 1 duża szt
  • czosnek 1 ząbek
  • koperek pęczek
  • olej
  • sól, pieprz, ziarenka smaku
  • śmietana 18%
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. marchew obrać, pokroić w plastry,
    2. rozgrzać łyżkę oleju, włożyć marchew, poddusić, wlać kilka łyżek gorącej wody, dusić aż marchew zmięknie,
    3. pieczarki umyć, pokroić w plastry, dodać wraz z pokrojoną fasolką do marchwi, dodać przyprawy, dusić do miękkości,
    4. do potrawki dodać 3-4 łyżki śmietany (wcześniej zahartowanej), oraz pokrojony drobno koperek, zagotować, podawać z ryżem,


    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń