Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z kiełbasą, papryką i cebulą

Potrawka z kiełbasą, papryką i cebulą

Autor: szefowa-kuchni

Przepisów i artykułów: 337 Ocena: 4892

Dodano: 12.04.2018

Odsłon: 485

Myślę, że kiełbasa to niedoceniany produkt w naszych kuchniach! Postawmy na jakość, kupmy kiełbasę dobrej, sprawdzonej firmy. Taką, która jest robiona z mięsa, a nie z mięsopodobnych składników marnej jakości. Wtedy będzie smakowała wyśmienicie - zarówno na kanapkach jak i w daniu, które dziś proponuję.

Składniki

  • 400g dobrej jakości kiełbasy
  • 3 papryki: czerwona, żółta, zielona
  • 3 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • sól, pieprz, majeranek, papryka słodka
  • olej
3-4 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy w grube plastry, paprykę, cebulę i czosnek w kostkę.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, posypujemy solą i przyprawami. Kiedy puszczą soki wlewamy pomidory i 1/2 szklanki wody. Dusimy aż warzywa zmiękną a woda odparuje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń