Do góry

Dania główne Przepis na:

potrawka z kurczaka

potrawka z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7759

Dodano:

Odsłon: 24740

szybkie i pyszne jedzonko

Składniki

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • 200- 250 ml śmietany
  • 2 łyżki masła klarowanego
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jarzyny obrać i pokroić w słupki, pierś umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać jarzyny, pierś i dusić ok 20 min. pod przykryciem. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami, wszystko zalać śmietaną i gotować aż się śmietana zredukuje. Można podawać z ziemniakami, ryżem czy też makaronem, jak kto woli. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 maja 2013 pychotka , robię podobnie , tylko na słodko z brzoskwiniami , pozdrówka :))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń