Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka domowa potrawka. Idealna na obiad dla całej rodziny. :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Mięso oddzielam od kości. Cebulę kroję w kostkę. W garnku roztapiam 1 łyżkę masła. Do garnka dodaję cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodaje bulion. Czekam aż zacznie się gotować. Do bulionu dodaje mięso, startą marchew i posiekaną natkę pietruszki.
Zasmażka: Na patelni roztapiam łyżkę masła dodaję mąkę. Mieszam. Chwilę podsmażam. Dodaję do potrawki. Mieszam by zasmażka połączyła się z bulionem i potrawka zgęstniała. Na koniec dodaję śmietanę zahartowaną bulionem z potrawki. Wszystko doprawiam solą i pieprzem. Podaję z ryżem lub kaszą. Smacznego :)