Przekąski Przepis na:
Potrawka z kurczaka

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 20
Dodano: 23.02.2010
Odsłon: 1897
Składniki
- piersi z kurczaka, 2
- Papryka czerwona, 1
- pieczarki, 30dag
- zupa fasolowa "winiary", 1
- przecier pomidorowy, 1 łyżeczka
- pieprz, sól, do smaku
- majeranek, dość sporo
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Piersi pokroić w dość małą kostkę, posypać przyprawą delikat czerwony ''knorr'', dodać pół szklanki oleju i odstawić do lodówki.
-
Pokroić pieczarki, podsmażyć na oleju, dodać paprykę pokrojoną w kostkę i chwilę smażyć, odstawić z ognia.
-
Piersi obtaczać w mące i smażyć na oleju aż sie zrumieni cały czas mieszając, dolewać po trochę wody. Dodać pieczarki z papryką. Zupę fasolową rozmieszać w wodzie, dodać do całości. Dodać również przecier pomidorowy, chwilę pogotować. Całość zasypać dużą ilością majeranku. Smacznego!! ;)
Komentarze do przepisu (0)