Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo dobre danie, słodkie lecz orientalne
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 844
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 132
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9251
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 844
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 132
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9251
Składniki
Kroimy drobno cebulkę i podsmażamy ją na oliwie z oliwek. Kiedy się ładnie zarumieni dodajemy do niej pokrojoną w kostkę lub paski(jak kto woli :) ) pierś z kurczaka. Wszystko razem doprawiamy solą i pieprzem. Możemy dodać od razu podczas podsmażania przyprawę curry, aby przeszło nią mięso.
Otwieramy puszkę brzoskwiń i kroimy je w większą kostkę. Zostawiamy dwie, trzy połówki.
Pokrojone brzoskwinie dodajemy do mięsa razem z sokiem. Doprawiamy przyprawą curry oraz pieprzem (wszystko do smaku!). Wszystko to razem dusimy.
Na koniec dodajemy 3-4 łyżeczki śmietany lub jogurtu naturalnego(ja dodaje joguurtu, bardzoej mi odpowiada). Wszystko razem mieszamy aż się ładnie zabieli. Kosztujemy, jeżeli mało czuć curry, oczywiście dodajemy przyprawę:)
Podajemy z ryżem lub makaronem. Odłożone wcześniej brzoskwinki kroimy i dodajemy do ciepłego dania np.jako dekorację:) Świetnie się razem wszysto komponuje:)
Smacznego!!