Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z mięsa z rosołu

Potrawka z mięsa z rosołu

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6855

Dodano:

Odsłon: 16160

Potrawka z mięsa wołowego z rosołu z dodatkiem warzyw i pikantnej przyprawy do ryżu, kaszy lub ziemniaków.

Składniki

  • mięso wołowe z rosołu
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2l rosołu
  • 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki w proszku
  • sól, pieprz
  • kubeczek śmietany
  • listek laurowy
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wołowe oddzielić od kości i rozdrobnić na mniejsze kawałki.

  2. Posiekać cebulę, rozgnieść czosnek, zetrzeć na grubej tarce marchew i pietruszkę, a seler naciowy pokroić na małe kawałki. Wszystkie warzywa przełożyć na patelnię, wlać odrobinę oleju i dusić pod przykryciem kilka minut, a następnie dodać mięso ,wlać rosół. ,dodać paprykę i liść laurowy. Przykryć i dusić do miękkości warzyw.Doprawić solą i pieprzem.

  3. Śmietanę rozbełtać z niewielką ilością sosu i wlać do potrawki. Wymieszać i podać z ryżem, lub jak kto woli z kaszą lub ziemniakami. Jako dodatek do dania dałam ogórki po żydowsku. Potrawka wyszła bardzo smaczna. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

limetka 15 stycznia 2013 Wygląda nie za fajnie ;-( może i smaczne

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń