Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z mięsem mielonym i pieczarkami

Potrawka z mięsem mielonym i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6575

Dodano:

Odsłon: 16

Wypróbowany przepis na "Potrawka z mięsem mielonym i pieczarkami"

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 1 kg pieczarek
  • 3 cebule
  • po małym słoiku konserwowej papryki i ogórków
  • 25 dag koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • słodka i ostra papryka
  • cukier
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrój pieczarki, cebulę, paprykę oraz ogórki.

  2. Na oleju zeszklij cebulę, przełóż do rondla. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki, dodaj do cebuli razem z ogórkami. Podsmaż mięso, włóż do rondla.

  3. Dodaj koncentrat, zalej 2 szklankami wody i duś 20 minut. Włóż paprykę, przypraw bigos i duś jeszcze około 10 minut. Podaj z pieczywem.

  4. Porcje 8 50 min Cena 2,60 zł Kalorie 120 kcal

  5. Katarzyna Cukier z Domaszna

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń