Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z ryby z żurawiną"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 16
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 28
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 85
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 16
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 28
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 85
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Składniki
Ogórek obierz, przekrój na pół i pokrój w paski. Filet z dorsza umyj i podziel na kawałki.
Olej rozgrzej na patelni i usmaż rybę. Zdejmij usmażony filet z patelni, a do powstałego sosu dodaj bulion i śmietanę. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodaj zaprawkę i gotuj jeszcze przez minutę, cały czas mieszając.
Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Do sosu wrzuć rybę, paski ogórka i żurawinę. Duś przez kilka minut na małym ogniu. Dodaj posiekany koperek i zagotuj. Danie podawaj z ryżem lub ziemniakami.Źródło: Na żywo