Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z serc indyczych

Potrawka z serc indyczych

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 73

Dodano:

Odsłon: 234

Bardzo lubię podroby, a ta potrawka wyszła bardzo smaczna, z miękkimi paseczkami z serc z lekką nutą kiszonych ogórków.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Serduszka z indyka kroimy na połówki i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy , kroimy w paseczki.

    W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone serduszka, smażymy około 5min

    Obieramy cebulę i czosnek.
    Cebulę kroimy w półplasterki i dorzucamy do serduszek, mieszamy i smażymy chwilę

    Czosnek siekamy i dorzucamy do garnka, mieszamy, jeszcze chwilę smażymy.

  2. Całość zalewamy wodą, tak żeby zostały zakryte serduszka, wkładamy liść laurowy, ziele angielskie, wsypujemy pieprz i sól, zagotowujemy, przykrywamy i gotujemy do miękkości serduszek - około 45 min do godz.

  3. Obieramy pietruszkę, marchewkę i seler - ścieramy na tarce.

    Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę,

    Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  4. Jak serduszka będą miękkie dodajemy ziemniaki i starte warzywa, wsypujemy paprykę słodką i majeranek,
    gotujemy do miękkości ziemniaków

    Następnie dodajemy startego ogórka, chrzan, dosalamy i wsypujemy pieprz jeśli potrzeba - gotujemy około 5 min, zabielamy śmietaną i podajemy.

  5. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń