Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z serkiem mascarpone

Potrawka z serkiem mascarpone

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3296

Dodano: 31.10.2011

Odsłon: 8128

Makaron i kurczak można podawać na tysiąc sposobów, oto jeden z nich... Pyszny, szybki ale i śmietankowy ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka podwójna, 1 szt.
  • makaron, 1 paczka
  • serek mascarpone, 1 opakowanie 250gr
  • por, 0,5 szt.
  • fasolka szparagowa, 2 garści
  • kalafior mrożony, 2 garści
  • pikle, lub ogórki konserwowe, 2 garści
  • curry, pieprz cayenne, szczypta
  • sól, słodka papryka, 0,5 łyżeczki
  • musztarda stołowa, 1,5 łyżki
  • sok z pół cytryny
  • olej
  • czosnek, 1 ząbek
  • woda
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w mieszance z oliwy, soli, słodkiej papryce, odrobinie curry, czosnku, oraz pieprzu Cayenne. Po pół godzinie pieczemy pierś, gdy się lekko zrumieni, dodajemy pokrojonego pora, fasolkę szparagową, pikle, oraz małe drzewka kalafiora (kalafior najlepiej mrożony żeby szybciej doszedł). Całość chwilę dusimy około 5 minut. Do warzyw dajemy serek mascarpone, musztardę, sok z cytryny, chwilę razem gotujemy cały czas mieszając jeżeli trzeba dodajemy odrobinę wody, tak by powstał sos. Podajemy z ugotowanym makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń