Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z udek kurczaka z kalarepką i zieloną fasolką szparagową.

Potrawka z udek kurczaka z kalarepką i zieloną fasolką szparagową.

Autor:

Przepisów i artykułów: 753 Ocena: 14346

Dodano:

Odsłon: 260

Szybka i smaczna potrawka Przy tych upałach nie trzeba długo stać przy kuchni.

Składniki

  • mrożona zielona fasolka szparagowa 200g
  • 3 udka z kurczaka
  • 2 papryczki chili
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1 kalarepka
  • lubczyk 2 łodygi
  • tłuszcz do obsmażenia warzyw
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 l bulionu lub wody
  • śmietana 12% 150ml
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalarepkę pokroić w cieńkie słupki,paprykę w paski ,papryczkę chili w cieńkie paseczki.Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i smażyć 5min.
    Fasolkę opłukać dodać do warzyw i podsmażyć 5 min.
    Mąkę 2 kopiate łyżki wsypać do warzyw ,wymieszać i zasmażyć.
    Udka miałam z rosołu ,więc obrałam mięso i wrzuciłam do warzyw.
    Podlać bulionem lub wodą,i gotować 10min.


    Dodać posiekany lubczyk,sól i pieprz do smaku.

    Na końcu dać śmietanę zahartowaną gorącym sosem.

    Zagotować,podawać z makaronem lub z czym lubicie:)

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń