Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrójne ciastka"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Wymieszaj obie mąki oraz cukier puder. Posiekaj z margaryną. Wlej 3 żóltka i zagnieć kruche ciasto.
Podziel je na trzy części. Do jednej wsyp mak, do drugiej kakao i zagnieć jeszcze raz. Trzy rodzaje ciasta rozwałkuj oddzielnie. Wytnij z nich małe kółeczka. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 min w temp. 170°C. Ostudź.
Ciasteczka złóż razem, smarując je masą krówkową (lub marmoladą). Lekko dociśnij i pozostaw w chłodnym miejscu na noc (są smaczniejsze).
<strong>Przepis przysłała Aneta Jelito z Nowego Sącza</strong>
Czas: 40 min. Cena porcji: 1,10 złŹródło: Relaks