Przetwory Przepis na:
powidla sliwkowe

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2
Dodano: 09.09.2009
Odsłon: 3278
doskonale do ciasta naleśników i kanapek
Składniki
- sliwki najlepiej wegierki, 2,50 kg
- landrynki owocowe, 1 opakowanie
- woda, 100 ml
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
śliwki wydrylować do garnka wlać wodę dodać śliwki rozgotować następnie przetrzeć przez sito wlać przecier do garnka dodać landryny smażyć mieszając żeby się nie przypaliły do momentu aż będą geste
-
następnie przelozyc do słoików dla pewności można krotko zapasteryzować
Komentarze do przepisu (2)

robinia 11 września 2009Zgłoś do usunięcia
do smaku0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 09 września 2009Zgłoś do usunięcia
po co te landrynki?0 Kto głosował? | Odpowiedz