Do góry

Przetwory Przepis na:

Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe

Autor: Nukleon

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 121

Dodano: 02.09.2012

Odsłon: 10755

W zimie dobry do naleśników, omletów ,deserów ...

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. śliwy należy wydrylować i zmielić w maszynce.

  2. Gotować często mieszając ,pod koniec dosypać cukier i cynamon .Gotować jeszcze chwilę.

  3. Zrobiłam według rady Goramarcina ,dałam trochę na spodeczek i włożyłam do lodówki .Jeśli po wyjeciu z lodówki stężało do odpowiedniej konsystencji .Można nakładać do słoików .

  4. Ja daję gorące ,nie pasteryzuję już .Układam zakrętkami do spodu ,żeby się zassały .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 07 września 2012 Nie ma to jak powidła śliwkowe ,,własnej roboty"...pozdrawiam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nukleon 03 września 2012 Awokado dziękuję ,a ta literówka :) Może być :) .

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 02 września 2012 A teraz ja posłucham twojej rady ,zmielę w maszynce - to jest świetny pomysł , wtedy można krócej gotować - dzięki

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń