Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Poziomkowy torcik z mascarpone"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 34
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 34
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.
Zimne białka ubij z solą. Ubijając, dosypuj po łyżce cukru (piana powinna być sztywna i lśniąca). Dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet, ubij.
Masę włóż do szprycy, na papierze do pieczenia uformuj dwa koła o śr. 28 cm i 20 cm (koła możesz zrobić ozdobne – w kształcie rozetek). Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 110°C na 5 min. Zmniejsz do 90°C, piecz przy uchylonych drzwiczkach ok. półtorej godziny.
Kremówkę ubij. Połącz z mascarpone. Połowę rozsmaruj na dużej bezie, ułóż owoce. Przykryj drugą bezą. Rozsmaruj krem, ozdób owocami i miętą.Źródło: Chwila dla Ciebie