Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Ciasto: Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem, dolewając ciepłą wodę i masło. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek i dzielimy na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao, mieszamy. Ciasta pieczemy osobno przez 30-40 minut w keksowych foremkach w temperaturze 180oC. Studzimy i tniemy wzdłuż na połowy.
Masa: Proszek budyniowy rozprowadzamy szklanką zimnego mleka. Wlewamy do reszty gotującego się mleka z odpowiednią ilością cukru, gotujemy budyń wiśniowy. Studzimy.
Masło ucieramy do białości. Ucierając dokładamy budyń. Masą wiśniową smarujemy dość cienko na przemian ciemne i jasne placki. Resztą masy dekorujemy boki i wierzch ciasta.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 1,30 zł.
Wartość odżywcza 1 porcji: 520 kcal. Białko: 8,7 g/Tłuszcz: 47 g/Węglowodany: 74 g.Źródło: Rewia