Do góry

Zupy Przepis na:

Pożywna zupa ryżowa

Pożywna zupa ryżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 486 Ocena: 14559

Dodano:

Odsłon: 715

Bardzo pożywna ryżowa zupa z mięsną wkładką, idealna o każdej porze roku, ale zimą smakuje mi najbardziej. Uwielbiam takie zupy, nieskomplikowane i szybkie.

Składniki

  • Około 2-3 szklanek ugotowanego na sypko ryżu
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 3 duże marchewki
  • 2 kopiaste łyżki posiekanego koperku
  • 3 kopiaste łyżki dobrej śmietany 18%
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę razem z mięsem z kurczaka. Tak przygotowane mięso z marchewka wrzucamy do garnka z gotującymi się około 2 litrami wody. Całość gotujemy na średnim ogniu do miękkości mięsa i marchewki. W razie potrzeby za pomocą sitka zdejmujemy z wierzchu szumowiny.

  2. Kiedy wszystko zmięknie dodajemy wówczas ryż i doprawiamy zupę sola i pieprzem. Gotujemy około 2-3 minut.

  3. Na końcu do zupy dodajemy koperek i śmietanę. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!

  4. ;-D

  5. ;-)))

  6. ;-dD

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń