Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pożywne risotto z szynką i suszonymi pomidorami"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 45
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 459
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32648
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 91
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 131
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 45
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 459
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32648
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 91
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 131
Składniki
Cebulę posiekaj, paprykę przetnij, oczyść z pestek i pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Wsyp ryż, szafran, i mieszając, smaż minutę.
Potem dolej wino i poczekaj, aż wyparuje. Wtedy porcjami dodawaj bulion.
Szynkę oraz pomidory potnij w paski i razem z groszkiem wrzuć do reszty składników. Gotuj do miękkości.
Risotto wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Rozłóż na talerze i każdą porcję posyp startym parmezanem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 360 kcalŹródło: Kurier TV