Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pożywny krem jarzynowy z grzankami"
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Składniki
Warzywa oczyść, umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż je w dużym garnku na maśle. Mieszaj, by się nie przypaliły.
Po 10 minutach dolej bulion. Gotuj do czasu, aż warzywa zrobią się miękkie.
Pod koniec dodaj serki topione, a 5 minut później zdejmij garnek z kuchenki i zmiksuj zupę za pomocą blendera.
Gotowy krem dopraw solą, pieprzem i szczyptą kurkumy. Przed podaniem ponownie go podgrzej.
Rozlej zupę do miseczek i posyp ją małymi grzankami.
<strong>Przepis nadesłała: Alina Waliczek</strong>Źródło: Kurier TV